Covid19, cunoscut și ca SARS-CoV-2, ne trimite acasă. Ce drepturi au părinții în contextul dat? (1)

Covid19, cunoscut și ca SARS-CoV-2, ne trimite acasă. Știm cu toții că se anunță vremuri grele și ne întrebăm ce opțiuni avem. Mulți se întreabă dacă angajatorii îi vor plăti în continuare. Am încercat să sintetizez în câteva articole posibilele variante ce vor fi aplicate de angajatori în perioada următoare. Probabil vor apărea mai multe directive/comunicate ale guvernului care vor stabili facilități pentru angajatori. În situația aceasta, lucrurile se vor schimba.

Șomajul Tehnic – suspendarea temporară a activității

Cel mai vehiculat în ultima perioadă este Șomajul tehnic. Conform Codului Muncii (art. 52 alin. (1) lit. c)), contractul individual de muncă poate fi suspendat din inițiativa angajatorului în situația întreruperii sau reducerii temporare a activității, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale  sau similare.

Decizia suspendării se face unilateral, prin decizia angajatorului iar pe durata acesteia salariații vor rămâne la dispoziția angajatorului pentru a relua activitatea la momentul încetării motivelor ce au dus la această situație (cf. art. 53 alin (2) din Codul Muncii).

Conform articolelor 52 alin. (3) și art. 53 din Codul muncii, pentru reduceri temporare ale activității care depășesc 30 de zile lucrătoare:

  • Angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului, până la remedierea situației care a cauzat reducerea programului, după consultarea prealabilă a sindicatului reprezentativ de la nivelul unității sau a reprezentanților salariaților, după caz;

sau

  • Angajatorul va plăti din fondul de salarii o indemnizație, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat salariaților implicați în activitatea redusă sau întreruptă, care nu mai desfășoară activitate.

Conform Codului Fiscal, pentru indemnizația acordată pe perioada suspendării temporare de către salariații ce nu prestează activitate, se vor suporta atât contribuțiile sociale cât și impozitul, fiind vorba despre un venit asimilat salariilor, suportat din fondul de salarii propriu al angajatorului.

Cel mai probabil angajatorii nu sunt confortabili cu această variantă întrucât continuitatea businessului este pusă în dificultate dacă salariații sunt plătiți cu 75% fără să lucreze. Dacă vor apărea noi prevederi din partea conducerii statului prin care angajatorii să fie ajutați în contextul Covid19, rămâne de văzut.

Companii mari din România au apelat deja la această soluție, și un exemplu este Ford România: https://www.mediafax.ro/economic/ford-romania-trimite-6-000-de-angajati-in-somaj-tehnic-18993990

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *