De ce PoveștiCuMami.ro

De ce nu? Mamele și prietenele lor au foarte multe povești, experiențe, glume, întâmplări și frustrări de împărtășit. Chiar și rețete.

Mame bune?

În ultimii ani am căutat resurse și informații legate de ceea ce înseamnă să fii mamă, ba, mai mult, ce presupune să fii o mamă bună. Am ajuns în diverse grupuri de discuție pe rețelele sociale și la evenimente variate pe această temă.
Totuși nu am găsit nicăieri ACEA ”mamă bună”. Am identificat însă mame de la care să mă pot inspira. Și foarte important: am descoperit empatia.

Acceptare

Am cunoscut și mame deprimate, care și-au pierdut încrederea în sine
și care nu au înțeles că toți oamenii greșesc. Iar asta e de cele mai multe ori din cauza presiunii puse de către societate, familie, prieteni. Greșelile nu trebuie să ne pună piedici. Ele ne ajută mereu să învățăm și să devenim variante mai bune ale noastre.

Înțelegere

După cinci ani și după doi copii, înțeleg că a fi o mamă bună nu este despre ce ești dispus să faci pentru copilul tău. Nu este nici despre ce spun cei din jur că este bine să faci pentru copilul tău.

Ar trebui să fie despre cât de fericită ești. Despre cum poți împărtăși această fericire copiilor tăi, familiei și celorlalți. Am înțeles că pentru a crește copii echilibrați trebuie să îți găsești propriul echilibru și să înveți să ai încredere în instinctul tău.

De ce?

Acest blog există pentru a învăța împreună și pentru a arăta că indiferent de situație, instinctul e acolo mereu și merită să ne bazăm pe el. Chiar dacă greșim (și o facem toți! – las aici un link haios
https://www.boredpanda.com/funny-parenting-fails/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=organic) și nu suntem la nivelul acela de “bunătate” la care tindem, merită să vedem partea bună a lucrurilor. E bine să mergem mai departe doar cu învățămintele, nu și cu frustrările.

Acest blog este modul nostru de a ne confesa, de a ne accepta și poate de a ne vindeca.

2 răspunsuri la „De ce PoveștiCuMami.ro”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *